Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Repriza Ad Hoc: 8 slikark in javna dražba modnih kreacij uspeli!

V petek, 18. aprila 2014, se je v Galeriji Cankarjevega Doma znova odvil spremljevalni program Ad Hoc: 8 slikark, ki je že na minulem Kulturnem bazarju požel veliko pozornosti! Sledila mu je še javna dražba modnih kreacij, ki so jih študentke Naravoslovnotehniške fakultete izdelale posebej kot reakcijo na nekatera razstavljena dela.

Dogodka se je udeležilo približno 35 obiskovalcev, med njimi tudi slikarka Nika Zupančič, katere dela so trenutno razstavljena v galeriji. Nad kreacijo, ki predstavlja delo Sledosledec umetnice Ksenije Čerče, je bila tako navdušena, da jo je na dražbi tudi odkupila. Prišel je tudi Borut Vogelnik, član skupine Irwin.

Člani projekta AKTIV in Iniciative SOdelujem so skupaj z udeleženci reagirali na likovna dela z gibi telesa, z vonjem in okusom, s tipom, z ustvarjanjem "memory" ploščic ter tudi z preobrazbo v izbrana razstavljena likovna dela z animatorko - vizažistko.

V drugi polovici programa se je odvila tudi dražba modnih kreacij - obiskovalci so izbirali med 8 kreacijami, ki so bile ustvarjene kot reakcija na umetniška dela osmih slikark. Dražba je bila uspešna, saj je večina kreacij odšla domov s svojimi novimi lastniki! 

Nekaj slikovnih utrinkov s petkovega dogajanja si lahko ogledate na tej povezaviFotografija prikazuje velik galerijski prostor, v katerem je 6 oseb. Dve osebi na skrajni levi stojita ob umetniškem delu, ki je pritrjeno na steno, in sta obrnjena ena proti drugi, kot bi se pogovarjali. V sredini in najbliže objektivu sta dve osebi, prav tako obrnjeni ena proti drugi, le da ena sedi, druga, oblečena v dolgo obleko v odtenkih modre, pa stoji. Na desni strani sta ena proti drugi obrnjeni še dve osebi, vendar ena obrača hrbet fotografu in zakriva večji del druge osebe. (foto: Katja Sudec) 

Nazaj