Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

AKTIV II (Ljubljana) se že pripravlja na zanimive aprilske dogodke!

AKTIV II, ljubljanska delovna skupina projekta AKTIV, je prav v teh dneh sredi intenzivnih priprav na razstavo v Mali galeriji Univerzitetnega kliničnega centra, ki bo otvoritev doživela prihodnji teden, natančneje v torek, 15. aprila ob 16.30 uri.

V Mali Galeriji UKC bodo razstavljeni izdelki slepih in slabovidnih oseb Polone Car, Katrin Modic, Marka Mikulina, Jane Povalej, Aleksandre Surla, Boštjana Vogrinčiča, ki so nastali ob usposabljanjih oz. delavnicah pod vodstvom prof. Črtomirja Freliha v okviru projekta AKTIV in Iniciative SOdelujem. So rezultat dveh ločenih delavnic, na katerih so udeleženci spoznavali in osvajali kompleksne abstraktne pojme likovne teorije, kot sta kompozicija in perspektiva.

Le nekaj dni pozneje, v petek, 18. aprila, pa se dogajanje seli v Galerijo Cankarjevega doma, kjer še vedno domuje razstava Slovensko sodobno slikarstvo po letu nič. Tam se bodo ob 17. uri odvile edinstvene reakcije Ad Hoc: 8 slikark, sledila pa jim bo javna dražba modnih kreacij, ki so jih študentke Naravoslovnotehniške fakultete pripravile posebej za program projekta AKTIV in Iniciative SOdelujem ob Kulturnem bazarju, ki se je odvijal 26. marca in pritegnil veliko pozornosti (več o tem si lahko preberete na tej povezavi).
 

Nazaj