Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

AKTIV se predstavi

V Umetnostni galeriji Maribor bomo v četrtek na novinarski konferenci predstavili AKTIV, ki poteka od junija 2013 do avgusta 2014, usposabljanja v sklopu projekta pa od septembra 2013 do julija 2014.

AKTIV »med seboj različnih, a enakopravnih« je namenjen predvsem povečevanju zaposljivosti predstavnikov ranljivih skupin na področju kulture s poudarkom na slepih in slabovidnih, pa tudi etnično izključenim in vsem tistim, ki želijo pridobiti specifična znanja o delu s temi skupinami – kulturnim delavcem ter študentom zaključnih letnikov likovnih smeri in specialnih pedagogik.

V sklopu projekta bomo izvajali različna usposabljanja, pri čemer se bomo osredotočali na projektni menedžment, vzpostavljene razvojne delovne skupine pa bodo namenjene razvoju strategij veččutnega pristopa posredovanja v muzejih in galerijah.

Program izvajamo v sodelovanju tako z domačimi kot tudi tujimi stokovnjaki, pedagoško sekcijo muzejev in galerij in Skupnostjo muzejev Slovenije, v iskanju ciljne publike pa sodelujemo tudi z Zvezo slepih in slabovidnih, Zavodom za slepo in slabovidno mladino ter drugimi društvi za slepe in slabovidne, društvom Kralji ulice in raznimi drugimi organizacijami.

V četrtek, 27. junija 2013 ob 11:30, vas tako vabimo na novinarsko konferenco v Umetnostno galerijo Maribor (Strossmayerjeva ulica 6 v Mariboru).
 

Nazaj