Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Aktivni bomo tudi na Kulturnem bazarju

V sredo, 26. marca, bo v Cankarjevem domu potekal 6. Kulturni bazar. Gre za prireditev, ki je v prvi vrsti namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju, pa kulturi, okolju, zdravstvu in sociali, na brezplačni dogodek pa so vabljene tudi družine in posamezniki. Na Kulturnem bazarju bo nekaj aktivnosti pripravila tudi Iniciativa SOdelujem skupaj s projektom AKTIV.

V Galeriji Cankarjevega doma bo tako ob 11. uri potekala otroška delavnica z naslovom Moji pravljični prostori, ob 12.45 bo tam delavnica Ad Hoc: 8 slikark, ob 14. uri pa plesna delavnica DanceAbility - Ples brez forme. Utrinek s te simpatične delavnice, ki je potekala v izvedbi Delovne skupine AKTIV II potekala že v petek, 21. marca, si lahko ogledate na spodnji fotografiji.

Programska in organizacijska vodja Iniciative SOdelujem in projekta AKTIV Katja Sudec bo ob 16.30 uri sodelovala na razpravi o ustvarjalnih procesih in njihovih vplivih na vključene posameznike in delo, ki bo potekala v dvorani M1.

Kot je na novinarski konferenci pretekli teden povedala koordinatorica kulturno-umetnostne vzgoje na ministrstvu za kulturo Nataša Bucik, program za kulturni bazar pripravljajo nekaj mesecev, za organizacijo pa je zadolžen 30-članski koordinacijski odbor, ki ga sestavljajo predstavniki kulturno-izobraževalnih organizacij. Na letošnjem kulturnem bazarju, ki bo odprt med 9. in 18. uro, se bo predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov, tekom sejma pa se bo zvrstilo več kot 50 kulturnih dogodkov.Opis fotografije: V ospredju položne fotografije sta dve nasmejani ženski. Ena stoji v sredini fotografije in jo vidimo v sprednji del telesa in levi profil obraza, druga pa kleči na desni strani fotografije in se z desno roko dotika leve noge stoječega dekleta. V ozadju, v desnem delu fotografije, sta dve v temno oblečeni ženski v podobni poziciji, le da ženska, ki se dotika noge stoječega dekleta, sedi v invalidskem vozičku. (foto: Karmen Bajec)

Nazaj