Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

April bo za ljutomersko delovno skupino izjemno dejaven mesec

Ljutomersko delovno skupino, torej AKTIV I., že s sredino aprila čakajo pestre aktivnosti, ki se bodo odvijale na tamkajšnji Gimnaziji Franca Miklošiča in Galeriji Ante Trstenjak!

V ponedeljek, 14. aprila bodo Darja Štirn Koren, Petra Štirn Janota in Jure Markota v ljutomerski galeriji Ante Trstenjaka ob 16. uri pripravili kreativnico z namenom angažiranja za vsebino in spodbujanja občutljivosti do vloge umetnosti v vzgojno-izobraževalnem procesu. Kreativnici bo sledilo predavanje dr. Robija Krofliča pod naslovom Vzgoja preko umetniške izkušnje. Predavanje bo potekalo na gimnaziji Franca Miklošiča.

Dan pozneje bodo Darja Štirn Koren, Petra Štirn Janota in Jure Markota nadaljevali z kreativnico v ljutomerski galeriji Ante Trstenjak. Ob 16.00 uri se bo pričela kreativnica kjer bodo razmišljali vlogi pedagoškega delavca kot ne-razlagalca umetnine, načrtovali pa bodo tudi dejavnosti v oddelkih pred obiskom otrok v galeriji. Isti dan bo tam potekala tudi delavnica na temo odnosa z umetnino.

Med 15. in 25. aprilom bodo člani delovne skupine pripravljali model pedagoškega vodenja otrok po galeriji z načeli pet stopenjske logike načrtovanja, s 25. aprilom pa bo v Galeriji Ante Trstenjaka sledila razvojna delavnica, kjer bodo člani ob 9.30 uri pripravljali vodstvo za otroke po razstavi Vladimirja Potočnika. V popoldanskem času ob 16.00 uri pa bo sledila še refleksija načrtovanega in izvedenega modela, pod vodstvom Darje Štirn Koren, Petre Štirn Janota in pa Jureta Markote.
 

Nazaj