Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Bliža se veččutno vodstvo po razstavi Ivana Stojana Rutarja v Tolminu

Veččutno vodstvo po razstavi Ivana Stojana Rutarja v Tolminu

V sredo, 7. maja, bodo v Knjižnici Tolmin med 9. in 12. uro v organizaciji projekta AKTIV in Iniciative SOdelujem potekala veččutna vodstva po razstavi Ivana Stojana Rutarja. Vodstvo po isti razstavi smo že izvedli oktobra v ljubljanski Finžgarjevi galeriji (oglejte si fotogalerijo), zaradi navdušenja med obiskovalci pa bomo prilagojena vodstva zdaj ponovili tudi v Tolminu.

AKTIV v medijih

Naša programska in organizacijska vodja Katja Sudec je bila pretekli teden zelo medijsko oblegana, saj je gostovala v oddaji Arsov Forum na 3. Programu Radia Slovenija (vabljeni k poslušanju), poleg tega pa sta bila v dveh slovenskih vodilnih časopisih objavljena intervjuja z njo – v torek, 22. aprila, je bil v Delu objavljen prispevek Vodstva po razstavi trajajo dve uri, ljudje pa bi še ostali, v sredo, 23. aprila, pa v Dnevniku prispevek z naslovom Prek čaja rooibos do Borčičevih rdečih slik. Vabljeni k poslušanju in branju!

Ad Hoc: 8 slikark in javna dražba kreacij uspešna

V petek, 18. aprila, se je v Galeriji Cankarjevega Doma znova odvil spremljevalni program Ad Hoc: 8 slikark, ki je že na minulem Kulturnem bazarju požel veliko pozornosti! Sledila mu je še javna dražba modnih kreacij, ki so jih študentke Naravoslovnotehniške fakultete izdelale posebej kot reakcijo na nekatera razstavljena dela. V naši fotogaleriji si lahko ogledate utrinke z dogajanja!

V Mariboru med drugim izdelovali tipanke

V sredo, 16. aprila, in četrtek, 17. aprila, je na Pedagoški fakulteti Maribor v dveh delih potekala delavnica, na kateri so udeleženci pod vodstvom Aksinje Kermauner usvajali teoretične osnove izdelovanja tipank. V petek, 18. aprila, pa je v Umetnostni galeriji Maribor potekala delavnica z naslovom »Moč besede v objektivnem doživljanju umetnine«. Brigita Strnad in Darinka Lozinšek sta udeležence popeljali v svet doživljanja umetnin preko objektivnih podatkov, ki jih dobimo bodisi od kustosov, bodisi preberemo na spletu, razstavnih katalogih ... Oglejte si našo fotogalerijo.

Fotoutrinki iz ljutomerske kreativnice in Krofličevega predavanja

V ponedeljek, 14. aprila, se je kar nekaj ljudi zbralo v tamkajšnji galeriji Ante Trstenjaka, kjer je pod vodstvom Darje Štirn Koren, Petre Štirn Janota in pa Jureta Markote potekala posebna delavnica, t.i. kreativnica na temo angažiranja za vsebino in spodbujanja občutljivosti do vloge umetnosti. Takoj zatem je v Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer sledilo predavanje prof. dr. Robija Krofliča, ki je zbranim razlagal o vzgoji preko umetniške izkušnje. Naslednji dan, v torek, je sledilo še nadaljevanje Kreativnice z zanimivim ustvarjanjem s strani udeležencev. Oglejte si fotogalerijo.Opis fotografije: Na fotografiji je 14 oseb, razkropljenih po velikem galerijskem prostoru. Na desni strani fotografije stoji programska in organizacijska vodja projekta AKTIV in Iniciative SOdelujem Katja Sudec, oblečena v modno kreacijo, ki je reakcija na likovno delo Prstena luna slikarke Ire Niero Marušič. Sudčeva ima v desni roki mikrofon in nagovarja obiskovalce. (foto: Karmen Bajec)Nazaj