Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Delavnica AKTIV III: Kako likovno delo spremeniti v reliefno obliko?

Mariborska delovna skupina AKTIV III bo v četrtek, 26. junija ob 10. uri izvedla še eno dejavnost, delavnico z naslovom Transformacija likovnega dela v reliefno obliko. Delavnico, ki bo potekala v Umetnostni galeriji Maribor, bo vodil akademski slikar in predsednik Zveze društev likovnih umetnikov Aleš Sedmak.

Aleš Sedmak je vodja društva Kaverljag, kjer se že celo desetletje ukvarjajo, kako s sliko predstaviti naravoslovne in naravovarstvene vsebine različnim ciljnim skupinam. Eden temeljnih ciljev programa je ob izobraževanju in ozaveščanju o varovanju narave tudi iskanje svežih in nekonvencionalnih pristopov in idej v vizualni komunikaciji ter v spodbujanju do strpnega odnosa do drugače mislečih, kulturno in socialno izpostavljenih. Od leta 2009 dalje so svoje znanje in izkušnje posvetili vizualni komunikaciji za slepe in slabovidne.

Prvi projekt Delavnico Kaverljag 014 – Flora in fauna Slovenske Istre za slepe in slabovidne so predstavili pod naslovom „Dotakni se ptice“. V projektu Delavnica Kaverljag 016 – Žuželke za slepe in slabovidne so se ukvarjali s problemom, kako žuželke predstaviti slepim in slabovidnim, predvsem je bila njihova želja ustvariti orodja, ki bodo slepim in slabovidnim v pomoč pri spoznavanju žuželk. Skozi poglobljeno delo v delavnici in v kasnejših podelavniških aktivnostih so rezultate delavnice nadgradili in ustvarili ključe za ustvarjanje učinkovitih naravoslovnih ilustracij za slepe in slabovidne, ki so lahko dobra osnova za izdelavo standardov za predstavitev različnih vsebin slepim in slabovidnim.

Ob zaključku te nedvomno izjemno zanimive delavnice, na kateri bo g. Sedmak prisotnim podajal svoje dragoceno znanje, pa vse udeležence vljudno vabimo na javno vodstvo po razstavi 60!PANORAMA. Več si lahko preberete na tej povezavi. Nazaj