Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Delovne skupine projekta AKTIV že v polnem teku

Kot je bilo napovedano, so se v okviru projekta AKTIV v zadnjih tednih oblikovale delovne skupine AKTIV I., II. in III., ki so locirane v Ljutomeru, Ljubljani in Mariboru.

Prva je s svojimi aktivnostmi pričela mariborska delovna skupina, torej AKTIV III., saj se je v štajerski prestolnici že v ponedeljek, 3. marca, odvilo prvo predavanje. Profesor Tomaž Zupančič je prisotnim v predavanju z naslovom Slepi in likovna umetnost predstavil nekaj možnosti dojemanja tovrstne umetnosti.

V sredo, 12. marca, je bilo v Mariboru znova AKTIV-no. V Amfiteatru tamkajšnje Pedagoške fakultete je namreč potekalo predavanje z naslovom Kako slepim približati likovno umetnost. Predavala je Aksinja Kermauner, avtorica mnogih knjig tako za mladino kot za odrasle, v katerih večinoma obravnava problematiko slepih in slabovidnih ljudi.

Na isti dan pa je v ljubljanskem Cankarjevem domu organizirano tudi prvo usposabljanje za delovno skupino AKTIV II., kjer je programska in organizacijska vodja AKTIV-a Katja Sudec skupaj s sodelavkami Karmen Bajec, Ano Krepel – Velimirović in Katrin Modic predavala o avtobiografskem pristopu snovanja.

Delovni skupini AKTIV II. in III. sta torej še kako zagnani, kar pa ne pomeni, da ljutomerska skupina AKTIV I. počiva ... Prav nasprotno, tudi v Ljutomeru bo kmalu še kako pestro, o prihajajočih aktivnostih vseh treh skupin pa vas bomo obvestili v kratkem.

Ob tem bi radi še poudarili, da so na naših spletnih straneh že dostopni video posnetki predavanj s simpozija in vas povabili k ogledu. Najdete jih na tej povezavi.Na ležeči fotografiji vidimo del velikega prostora in v njem približno petdeset ljudi. Ljudje sedijo v polkrogu od leve proti desni v vrstah eni za drugimi. Tisti v prvi vrsti sedijo na stolih, ostali pa na širokih stopnicah spremenjenih v klopi. Na fotografiji skrajno levo in čisto pred nami vidimo osebo od strani, ki ima pred seboj prenosni računalnik in nekaj zapisuje. Nad njo je v daljavi nad vsemi ljudmi videti snemalca, ki pravkar usmerja kamero na visokem stojalu. Gre za fotoutrinek s predavanja Tomaža Zupančiča Slepi in likovna umetnost, ki je potekalo 3. marca v okviru mariborske delovne skupine AKTIV III. (Foto: Brigita Klajnšek)

Nazaj