Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Dopoldne predstavitev študentom, zvečer pa šelestenje jesenskega listja

V torek je v Finžgarjevo galerijo skupaj z več kot trideset udeleženci veččutnega vodstva, ki sta ga pripravili članici iniciative SOdelujem Katrin Modic in Ana Krepel, vkorakala tudi jesen.
Obiskovalci so z zavezanimi očmi poslušali šelestenje jesenskega listja pod nogami, pod reflektorji pa občutili toploto, ki je nadomeščala tisto, ki jo oddajajo sončni žarki. Ana in Katrin sta jim torej pričarali pravo jesensko vzdušje, tako so na popolnoma drugačen, performativen način izkusili sporočilo slik Ivana Stojana Rutarja, ki so jih seveda krasili jesenski motivi. Da so bili obiskovalci navdušeni nad doživetim, se lahko prepričate tudi v naši fotogaleriji.
»Tako velike udeležbe resnično nismo pričakovali, ker pa ima Ivan Stojan Rutar kar velik krog občinstva, se je ljudi kar nabralo. Vtisi obiskovalcev so bili zelo pozitivni in raznoliki, sploh ko smo uprizorili morski val s šumenjem vode. Takrat smo jih namreč malo presenetili in jih tudi malo poškropili s slano vodo. Odzivi so bili resnično zelo pestri, pozneje pa mi je neka gospa dejala, da je bila doslej že na mnogih razstavah, vendar še ni doživela takšne otvoritve razstave,« je zadovoljna Karmen Bajec, asistentka vodji AKTIV-a.


Predstavili smo se tudi študentom na FSD

Ob tem slikovitem veččutnem vodstvu smo se predstavili tudi AKTIV-ovci, za nami pa je bilo tudi že pestro dopoldne. Programska in organizacijska vodja AKTIV-a Katja Sudec in njena asistentka Karmen Bajec sta na povabilo Študentske organizacije Fakultete za socialno delo (FSD) v okviru projekta Učna baza se predstavi o delu AKTIV-a seznanjali študente nižjih letnikov fakultete. Študentki, ki jo je delo v kulturi skupaj s slepimi in slabovidnimi še posebej zanimalo, pa sta ponudili tudi možnost opravljanja obvezne prakse.
Kot je po predstavitvi na FSD povedala Bajčeva, je AKTIV naletel na precejšnje zanimanje študentov. »Veliko so spraševali, zanimala jih je obvezna praksa, na podlagi gradiv pa so si lahko ustvarili predstavo, kako ta veččutna vodstva sploh izgledajo. Moram reči, da so bili nekateri prav fascinirani, ko si videli, kakšne možnosti se z takšnim načinom vodenja po galerijah odpirajo,« je bila zadovoljna Bajčeva.

(Avtorica novice: Ana Čefarin)

Nazaj