Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Gostujemo na moskovskem festivalu Garage centra: Nevidna izkušnja

Zavedanje o socioloških in psiholoških potrebah slepih in slabovidnih je velika problematika, v luči katere je ruski Garage muzej sodobne umetnosti je organiziral tridnevni dogodek z naslovom Nevidna izkušnja, ki se bo v Moskvi odvijal med 10. in 12. oktobrom. Več o dogodku lahko preberete na: http://garageccc.com/en/event/604.

Na dogodku bodo organizirana različna predavanja in delavnice za posredovanje znanja in veščin, potrebnih za novo, motivirano in mešano občinstvo. 

Ker se vse to močno prepleta tudi s poslanstvom naše ekipe Zavoda Ustvarjalna Pisarna Sodelujem (UPS), je bil tudi del naše ekipe povabljen v rusko prestolnico, kjer bo pomagal širiti svoja znanja, pridobljena na večletnih izkušnjah na slovenskem področju.

Predstavljale nas bodo Katja Sudec, Ana Krepel Velimirović in Aleksandra Surla. Katja Sudec bo izvedla predavanje, na katerem se bo razpravljalo o standardih za ustvarjanje izobraževalnih programov in iskanje novih načinov komunikacije z različnimi občinstvi. Sledila bo Ana Krepel Velimirović, ki bo predstavila rezultate dela delovne skupine AKTIV II. Aleksandra pa bo ekipo podprla v jezikovni spretnosti (tolmačanje).

Kot ekipa bodo tudi izvedle delavnico, na kateri bodo udeleženci spoznali, kako lahko kulturni pedagogi, muzejski uslužbenci in umetniki sami komunicirajo z občinstvi pri uporabi umetniških metod. Delavnico z reakcijami na umetniška dela iz galerije Tretyakov je zasnovala širša ekipa Zavoda UPS (Karmen Bajec, Ana Čefarin, Tjaša Franko, Ana Krepel Velimirović, Katrin Modic, Katja Sudec in Tjaša Škrabe).

Z našo ekipo bo v Moskvo potoval tudi dddr. Evgen Bavčar, ki bo ob svojem predavanju opisoval alternativne priložnosti za obiskovalce, omejene pri neposrednem dostopu do objektov vizualne umetnosti.

Ob tem bi se želeli posebej zahvaliti Društvu Slovenija Rusija in Jerneji Judež, pa tudi Veleposlaništvu Rusije in njihovi konzularni službi, ker so nam s tem, da so nam omogočili brezplačne vizume, močno pomagali pri pripravi in izvedbi programa v Moskvi. Hvala! 

Nazaj