Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Katja Sudec v Trstu predstavljala dobro prakso projektov SOdelujem in AKTIV

Programska in organizacijska vodja AKTIV-a Katja Sudec je v četrtek, 21. novembra, gostovala na tržaškem simpoziju »Meeting internazionale sul turismo accessibile«, namenjenemu dostopnosti turizma za vse, tudi za osebe s posebnimi potrebami.
Katja je na simpoziju predavala o možnostih izobraževanja odraslih na področju kulture z namenom vključevanja in približevanja kulture vsem, kot primer dobre prakse pa je spregovorila o projektih SOdelujem Skupaj integrativno na področju kulture in njegovem nasledniku, trenutno aktualnemu AKTIV-u.
Po besedah Sudčeve je organizatorje simpozija zanimalo predvsem povezovanje različnih praks iz tujine in lokalnega okolja. »Kako zastaviti stvari, principe dela, ki sem ga sama spoznala na študiju v Berlinu ter kako obenem upoštevati tudi potrebe lokalnega okolja. Tudi sami namreč razmišljajo o podobnih projektih,« je pristavila.
»Lepo je videti, da obstaja interes za sodelovanje na tem področju tudi v tujini. V Sloveniji smo o tem lansko leto osveščali v sklopu Evropske prestolnice kulture – o možnostih dostopnosti v javnem prostoru za osebe s posebnimi potrebami je govorila naša takratna predavateljica Anja Winter,« je še dodala vodja AKTIV-a.
Katja je v Trstu gostovala na povabilo slovenskega Zavoda za slepo in slabovidno mladino. V Trstu je sicer predavalo še nekaj predstavnikov omenjenega zavoda, kajti s tržaškimi kolegi so v preteklosti že sodelovali pri različnih projektih in takšno trajnostno sodelovanje je velika želja obojih, je pojasnila Sudčeva.
V spodnjem delu pokončne fotografije sta osebi, ki sedita za leseno mizo. Obrnjeni sta proti nam. Oseba desno je predavateljica Katja Sudec. Ob njej, na levi, vidimo še moškega predavatelja. Katja ima pred seboj računalnik in plastenko z vodo, njen pogled je usmerjen v list, ki ga drži v rokah tik nad mizo. V zgornjem delu fotografije je veliko projekcijsko platno z angleškim tekstom: 
"The Meaning of Educating Adults for Integrated Cooperation in teh Field of Culture
Between a Presentation and a Report
Katja Sudec"

V središču ležeče fotografije so tri ženske. Sedijo za leseno mizo obrnjene proti nam. Skrajno desno je Nina Schmidt, ki predava. Na mizi so napisi z imeni in prenosni računalniki, mikrofoni ter lončki za vodo. V ozadju vidimo del osvetljenega projekcijskega platna s tekstom.

Nazaj