Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Konec maja v Ljubljani in Mariboru še nekaj delavnic in predavanj

Pred delovnima skupinama AKTIV II in III je v tem lepem spomladanskem tednu kar nekaj predavanj in delavnic, prihodnjo sredo pa bo v okviru celotnega projekta AKTIV na Zavodu za slepo in slabovidno mladino predaval Borut Rovšnik iz Mestnega muzeja Ljubljana.

Pri delovni skupini AKTIV III se je včeraj v Umetnostni galeriji Maribor (UGM) pričela dvodnevna delavnica na temo abstraktne podobe, ki jo vodi mentorica Brigita Strnad v sodelovanju z Andrejo Borin.

V četrtek, 22. maja, pa se bo na Pedagoški fakulteti Maribor odvile vaje skupinskega dela, predavanje na temo galerijskega posredovanja pod vodstvom Katje Sudec in pa delavnica na temo praktičnega uvoda v avtobiografski način snovanja, ki jo bosta skupaj vodili Sudčeva in Katrin Modic.

Dan pozneje, v petek, 23. maja, bo v Galeriji Škuc potekala delavnica z naslovom Plemenitenje čutov in čustev pod vodstvom mag. Katarine Majerhold, filozofinje, ki se ukvarja predvsem s filozofijo čustev, kot so sreča, veselje in ljubezen. Skupinski del delavnice bo vodila Katja Sudec.

V sklopu projekta AKTIV pa bo 28. maja v predavalnici Zavoda za slepo in slabovidno mladino na temo pristopov evalviranja projektov predaval mag. Borut Rovšnik, muzejski svetnik Mestnega muzeja Ljubljana. Rovšnik je med drugim član mednarodne skupine Visitor Study Group s sedežem v Londonu, kot odgovoren za dostopnost pa posebej poudarja pomen participacije javnosti pri pripravi in izvedbi razstav in drugih javnih programov.

Medtem niti pri delovni skupini AKTIV I, torej v Ljutomeru, nikakor ne počivajo. Vzgojiteljice v okoliških vrtcih nadaljujejo z delom na temo portreta z znanji, ki so jih pridobile na minulih usposabljanjih. Pri tem upoštevajo koncepte, ki so jim jih predstavili vodje tamkajšnje delovne skupine Darja Štirn Koren, Petra Štirn Janota in Jure Markota, ti pa so jim tudi ves čas na voljo s svojimi nasveti in pomočjo.

 
Opis fotografije: Na ležeci fotografiji vidimo Jano in Darinko, ki sedita za veliko rjavo mizo. Na mizi imata stroj za brajico in Jana poskuša vstaviti list papirja v stroj, Darinka pa čaka ali bo potrebno pomagati. Jana je prava virtuozinja v pisanju in branju brajice. Vsi smo se zatekali k njej po pomoč. Fotografija je simbolična.Nazaj