Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Majska SOdelovanja

Ponedeljek, 11. maj 2015, 9:30-15:30, Slovenski etnografski muzej (Metelkova 2, Ljubljana (upravna hiša, 2. nadstropje, predavalnica):
V okviru projekta Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam sodelujemo na konferenci Dostopnost do kulturne dediščine v muzejih in galerijah. Predstavili bomo naše preteklo delo na projektu AKTIV, pri čemer vas prisrčno vabimo v naše vrste. Program konference najdete tukaj.

Ponedeljek, 25. maj – petek, 29. maj 2015:
Programska vodja Zavoda Katja Sudec gostuje na Leibniz Universität Hannover, Institut für Gestaltungspraxis und Kunstwissenschaft, kjer v sodelovanju s prof. Evo Koethe v okviru kompaktseminarja „Inklusion und Kunst“ izvaja predavanja in delavnice za magistrske študente z zaključno umetniško predstavitvijo.

Torek, 5. maj 2015, Prešernov trg:
Na 2. evropski dan neodvisnega življenja pa se je na Prešernovem trgu v Ljubljani odvila fotografska razstava Osebna asistenca je naša eksistenca avtorice Klaudije Poropat. Na razstavi je bilo predstavljenih šest portretov in šest utrinkov iz življenja teh oseb skupaj z njihovim osebnim asistentom. Ob fotografijah so bili razstavljeni tudi osebni predmeti in zgodbe o osebnih predmetih.

Katrin Modic iz Zavoda Ustvarjalna Pisarna SOdelujem je skupaj s svojim asistentom Matejem Oeserjem izvedla performativno vodstvo na razstavo za skupino uporabnikov programa “Neodvisno življenje hendikepiranih”. Veseli smo bili zanimanja in sodelovanja obiskovalcev, med samim vodstvom pa se je skupini pridružilo tudi nekaj naključnih mimoidočih. Fotografije z vodstva najdete na tej povezavi.

Zapisala: Ana Čefarin; opisi: Ana Krepel – Velimirović.
Nazaj