Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Nova številka ČKZ tesno povezana s tematikami, o katerih osvešča projekt AKTIV

Izšla je nova, 255. številka Časopisa za kritiko znanosti (ČKZ), katerega urednica je tudi naša programska in organizacijska vodja Katja Sudec, sourednica pa redna sodelavka pri Iniciativi SOdelujem in projektu AKTIV Katarina Majerhold. Ta številka ČKZ predstavlja tudi strokovno podporo vsebinam usposabljanj pri projektu AKTIV.

Kot Sudčeva poudarja v svojem uvodniku, umetnost »vsekakor ni sama sebi namen, ampak želi in se mora povezovati z družbo oziroma družbenim okoljem. Kot najsvobodnejša panoga bi naj bila dovolj emancipirana, da poda vse in še več«, ob čemer se tudi sprašuje, ali »je sposobna tudi sprejeti vse in še več? Vsakogar? Na kak način lahko deluje znotraj dane družbe in kaj lahko ponudi?«

Odgovore na ta vprašanja boste lahko našli ali si jih izoblikovali na podlagi prispevkov različnih strokovnjakov – od Claudie Hummel, vodje programov posredovanja umetnosti najmlajšim na Documenti, do Jovane Komnenič in Dirka Sorga, pa dddr. Evgena Bavčarja, Aksinje Kermauner in Katje Sudec.

Najnovejšo številko ČKZ lahko dobite v knjigarni Beletrina na Novem trgu 3 (pritličje ZRC SAZU), vsak delovnik med 12. in 19. uro.
 Nazaj