Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Novim dogodivščinam naproti – od Berlina do Ljubljane in še kam…

Izgleda, kot da smo za nekaj časa izklopili delo, a temu ni tako. Po uspešno izvedenih vodstvih v galeriji Kresija se ekipa trudi naprej. Tako se 10 in 11. decembra del ekipe odpravlja izvajat delavnice v muzej Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart v Berlin, kjer se odvija simpozij „Inklusion ist schön«. Sodelujemo dddr. Evgen Bavčar, Karmen Bajec (izvedba) in Katja Sudec (koncept).

Več informacij najdete na: www.smb.museum/bildung-und-vermittlung/inklusion.html

Razširjen del ekipe se skupaj z Ano Krepel - Velimirović in Katrin Modic sprehaja po Plečnikovi hiši in raziskuje možnosti veččutnih vodstev, ki se bodo zgodila v začetku naslednjega leta.


Opis fotografije: Fotografija je pravokotne ležeče oblike. Na levi polovici slike sta od spodnjega roba proti zgornjemu razporejeni dve rastlini z zelenimi suličastimi listi, posajeni v veliki okrogli glineni posodi. V sredini slike je na lesenem predalniku položen bronast portret Jožeta Plečnika v nadnaravni velikosti. Na desni strani slike stoji ženska oseba vidna do kolen, ki opazuje bronast portret. Vidimo jo v levi profil, proti nam je delno obrnjena s hrbtom. V ozadju so okna velika od višine pasu do stropa, kar daje vtis, da gre za zastekljen atrij.

Pred tem je še potreben skok v Galerijo Kresija, kjer na začetku januarja prilagajamo vodstva ob razstavi Tanje Pak.

Karmen Bajec pa letos prevzema vajeti koordinacije Vizualne umetnosti na Kulturnem bazarju 2016, ki se bo odvijal 31. marca kot že leta poprej v Cankarjevem domu.

Skratka tudi, ko izgleda kot da spimo so naše moči usmerjene naprej in kreativno sodelujejo pri snovanju novih dogodivščin – nam in vam v veselje!

Se srečamo kmalu spet!


Nazaj