Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Ob veselem dnevu kulture Iniciativa SOdelujem pripravlja veččutna vodstva po razstavi Kolo 5200

Skrivnostni svet koliščarjev… Kako so živeli? Kakšen je bil njihov vsakdanjik? Je bil podoben našemu? Kakšne so bile njihove vrednote in običaji?
Takšna in drugačna vprašanja si bomo zastavljali ob veččutnem vodstvu po razstavi Kolo 5200, ki ga ob veselem dnevu kulture v torek, 3. decembra, pripravlja Inicativa SOdelujem v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana. Dve veččutni vodstvi, ki bosta v Mestnem muzeju Ljubljana potekali ob 11. in 18. uri, bosta vodili Ana Krepel - Velimirović in Katrin Modic. Vstop je brezplačen.

Podali se bomo v daljno preteklost ter se prek vonjanja zelišč in živeža ter spoznavanja materialov, ki so jih nekdanji naseljenci ljubljanskega barja uporabljali pri gradnji kolišč, skušali približati času njihovega življenja. Vodstvo bomo zaokrožili z ogledom najstarejšega kolesa na svetu, ob čemer se bomo pobliže spoznali s skrivnostjo impresivne tehnološke dovršenosti eksponata, metode datiranja ter postopkom konservacije.

Bistvo veččutnega vodstva je, da obiskovalci pri dojemanju razstavnih eksponatov uporabijo vsa čutila: sluh, vid, vonj, okus, tip. Namenjeno je širši publiki. Posebne prilagoditve, ki smo jih pripravili vzporedno z vodstvom, so namenjene slepi in slabovidni publiki v okviru zagotavljanja splošne dostopnosti. Več o metodi veččutnega vodstva ter navodila za dostopanje do razstavnih prostorov si lahko ogledate TUKAJ.

Veččutna vodstva potekajo v sklopu vseslovenskega dogodka Ta veseli dan kulture pod okriljem Ministrstva za kulturo.

Dobrodošli!

Nazaj