Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Odkrivanje Emone – z veččutnimi vodstvi smo odkrivali Emono in njeno več kot 2000 let staro zgodovino


Opis fotografije: Pokončna slika je kolaž treh fotografij iz veččutnih vodstev po razstavi. Zgoraj levo udeleženka vodstva pri okušanju rimske hrane; zgoraj desno udeleženca vodstva merita vodoravnost muzejskih tal z uporabo libele in vodne tehtnice; na dnu posnetek postavljanja maket zgradb na leseno maketo mesta Emone.

V maju je ekipa Ustvarjalne Pisarne SOdelujem zaključila leto dni trajajoč projekt veččutnih vodstev po razstavi Emona: Mesto v Imperiju. Razstava Mestnega muzeja Ljubljana, ki je obeležila 2000 let od dokončanja izgradnje mesta Emone je nudila obsežen in intimen vpogled v pisanost kulture, arhitekture in vsakdanjega življenja njenih prebivalcev.
V duhu raziskovanja večplastnosti podob in vsebin, ki jih nudijo sami razstavljeni eksponati, smo na veččutnih vodstvih z uporabo različnih rekvizitov in tipnih prilagoditev segli še dlje. Udeleženci naših vodstev so tako odkrivali skrivnosti natančne gradnje mesta Emone, se udeležili rimske pojedine in se preizkusili v igri na srečo, da navedemo samo nekaj od aktivnosti.

Vabljeni k ogledu fotogalerije, kjer so aktivnosti z vodstev še podrobneje predstavljene: link

Ob zaključku projekta bi se še posebej želeli zahvaliti Mestnemu muzeju Ljubljana za njihovo prijazno povabilo k sodelovanju ter prostovoljcem Kluba ljubiteljev umetnosti: Asistenca (KLU:A), ki so zagotovili prostovoljno asistenco oz. spremstvo na vodstva in tako zagotovili dostopnost do vodstev osebam, ki se zaradi različnih osebnih okoliščin sicer ne bi udeležili.


Nazaj