Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Otroci raziskovali Ljubljano z zaprtimi očmi

V četrtek, 29. januarja, in nedeljo, 1. februarja, sta v samem središču stare Ljubljane potekali prav posebni delavnici, namenjeni najmlajšim. Otroci od 5. leta starosti naprej so s pomočjo Neje, Karmen, Katrin in Marka prestolnico spoznavali z vsemi čutili, ne zgolj vidom.

Delavnici sta potekali v sklopu 7. festivala kulturno-umetnostne vzgoja za otroke Bobri pod okriljem društva Razigrana Ljubljana, ki je k snovanju vsebin povabila tudi Ustvarjalno Pisarno SOdelujem.

Vodje uro in pol trajajočih delavnic so se z otroki podali na tipni in slušni sprehod ter sinestezijo čutov povezali v tunelu Ribje ulice z zaprtimi očmi. Tam so sledili taktilni poti in z zavezanimi očmi spoznavali značilnosti ljubljanskih ulic. Svoja opažanja so strnili v zanimive komentarje, ki so zabavali tako spremljevalce kot starše.

Na koncu vsake delavnice so otroci izdelali še velik zemljevid zaznav s sprehoda in ga opremili z materiali, ki so jih zatipali na poti ter slikami, ki so jih "zaslišali".


OPIS FOTOGRAFIJE: Na fotografiji je 11 otrok, zbranih okoli Marka, enega od vodij delavnice. Stojijo na ulici stare Ljubljane (1.2.2015).

Fotogalerijo z utrinki obeh delavnic si lahko ogledate na tej povezavi.Nazaj