Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Po veččutnem vodstvu v Galeriji Kresija so bili vsi palci obrnjeni navzgor

Premierno veččutno vodstvo, ki smo ga v Galeriji Kresija v soboto, 10. novembra 2014, izvedli po razstavi Sončno mesto umetnika Danijela Žežlja, je za nami. Udeležilo se ga je 12 oseb, kar je optimalno število za kvaliteten potek vodstva (udeležba na tokratnih veččutnih vodstvih je zaradi predhodnih izkušenj omejena na 15 oseb).

Udeležencem smo, kot ponavadi, pred vstopom v galerijski prostor prevezali oči in jim najprej predstavili galerijski prostor prek tehničnega opisa in tipne makete tlorisa. Potem smo ob zvokih bobnanja Jake Bergerja in Bojana Krhlanka skušali podoživeti vzdušje z otvoritve razstave in poustvariti risarski performans, ki ga je takrat izvedel avtor del Danijel Žeželj.

Po tej aktivnosti smo jim razdelili mehke svilene rute in ogrinjala, ki so si jih ogrnili okoli ramen in zavrteli po galerijskem prostoru, kot reakcija na animirani film 1000 (Tisuču), ki predstavlja srčiko razstave Sončno mesto. To seveda še ni bilo vse, na zanimiv način smo udeležencem tipno ponazorili tudi krajši animirani film – če vas zanima, kakšne tehnike smo se ob tem poslužili, pa se nam v četrtek ob 18. uri pridružite v Kresiji!

Ob koncu skoraj ure in pol trajajočega vodstva so nam ob kratki evalvaciji prav vsi podali oceno odlično v obliki navzgor obrnjenega palca, poleg tega pa smo bili veseli tudi pozitivnih in konstruktivnih predlogov osebja v Galeriji Kresija, ki je bilo nad našim pristopom fascinirano.

V Zagrebu rojeni umetnik Danijel Žeželj je mednarodno uveljavljeni mojster stripa, animacije, grafike, ilustracije, grafičnega oblikovanja itd. To je njegova prva samostojna galerijska razstava v Sloveniji.

Kot rečeno, naslednje odprto veččutno vodstvo bo v četrtek, 13. novembra, ob 18. uri (prosimo, da svojo udeležbo sporočite na e-mail anakrepel@gmail.com). V primeru večjega zanimanja bomo razpisali nove termine vodstev, o katerih vas bomo seveda pravočasno obvestili. 


OPIS FOTOGRAFIJE: Na desni strani fotografije se v precej temnem, podolgovatem prostoru razpostira stena z umetniškimi deli Danijela Žežlja, ki so vsa v črno-belih barvah. V sredini prostora se nahaja več ljudi, ki imajo zavezane oči. Čez ramena in roke imajo ogrnjena pisana ogrinjala oz. rute. Dajejo občutek, da hodijo. Na levi strani fotografije je Katrin Modic, ki sedi v invalidskem vozičku. Na tla galerije je projicirana video animacija Danijela Žežlja. 

Za ogled ostalih utrinkov z minulega vodstva kliknite na povezavo do naše fotogalerije - TUKAJ!Nazaj