Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Projekt SOdelujem med primeri dobre prakse na ravni EU

Ponosno sporočamo, da je Iniciativa SOdelujem, ki izhaja iz projekta SOdelujem Skupaj Integrativno na področju kulture, dobila prav posebno priznanje. Evropska komisija je na svojih spletnih straneh objavila poročilo skupine za odprto metodo usklajevanja za promocijo kulturne raznolikosti in medkulturnega dialoga v javnih zavodih (Iniciativa tesno sodeluje z javnimi zavodi, npr. Umetnostna galerija Maribor).

Poročilo govori o vlogi kulturnih institucij pri spodbujanju kulturne raznolikosti in medkulturnega dialoga, kjer med 25 primeri dobre prakse na ravni celotne Evropske unije izpostavlja tudi delo ekipe SOdelujem.

V poročilu, ki ga je mogoče najti na tej povezavi, je med drugim izpostavljeno, da imajo kulturne institucije nadvse pomembno nalogo pri promociji vse večje kulturne raznolikosti, ki za evropske družbe pomeni dodano vrednost in priložnost. S tem, ko kulturne institucije postanejo prostori, kjer se poglablja razumevanje do drugih kultur in se vzpostavljajo sodelovanje in ustvarjalni odnosi, lahko igrajo tudi ključno vlogo pri povezovanju ljudi in grajenju bolj povezane in odprte družbe.

Na to, da je naše delo dobilo priznanje na ravni celotne EU, smo izjemno ponosni, saj je to za nas ogromna motivacija, da aktivno nadaljujemo začeto delo v že zastavljeni smeri galerijskega posredovanja, kulturnega menedžmenta in širjenja dostopa do kulture za vse, še posebej pa za ranljive skupine.Na fotografiji v hrbet vidimo 7 oseb, ki so obrnjene proti umetniškemu delu, ki prikazuje stanovanjske bloke. Med platnom in gledalci je še oseba na invalidskem vozičku, ki je obrnjena proti njim. Fotografija je nastala na Kulturnem bazarju, kjer se je ekipa Iniciative SOdelujem in projekta AKTIV predstavila s številnimi aktivnostmi. Nazaj