Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

S kopico dogajanja pomladi naproti

Marec je že tu in ekipa Ustvarjalne Pisarne SOdelujem je pred kopico novega dogajanja, pri čemer tudi vas vljudno vabimo, da se nam pridružite.

Marec bo vsekakor zaznamovalo bo pestro dogajanje v sklopu že tradicionalnega Kulturnega Bazarja, ki bo letos v Cankarjevem domu potekal 18. marca. Vodja Ustvarjalne Pisarne Katja Sudec bo v galeriji Cankarjevega doma ob 9.00 uri izvedla predavanje z naslovom Diskurzi galerijskega posredovanja in tako nazorno predstavila naš način dela. Temu bo sledilo vodstvo ekipe Ustvarjalne Pisarne SOdelujem, ki jih bomo ponavljali ob 14.00 in 15.30 uri. Pred tem, ob 11 uri, vabimo otroke in mladino na razstavišče Vizualne umetnosti na delavnico Kaj in koga (ne) najdem v galeriji ali muzeju? Nato bo ob 14.00 uri K. Sudec v dvorani M3 predstavljala plodove projekta AKTIV v diskusiji Dodana vrednost z drugimi sodelujočimi strokovnjaki.  Več informacij o programu Kulturnega Bazarja najdete na tej povezavi.

Še vedno potekajo naša vodstva po razstavi Emona: mesto v imperiju. V Mestnem muzeju Ljubljana bomo izvedli še tri vodstva, eno v marcu (četrtek, 19.3., ob 17. uri), eno v aprilu (četrtek, 16.4. ob 17. uri) in eno v maju (nedelja, 24.5. ob 16. uri).

V ponedeljek, 2. marca, smo sodelovali pri posebnem posvetu v Moderni Galeriji. Skupaj z drugimi povabljenci smo predstavljali primere dobrih praks na področju posredovanja vizualne umetnosti slepim in slabovidnim osebam v muzejih, galerijah in v splošnem kontekstu umetnosti.

Radi bi vas tudi obvestili, da smo v četrtek, 19. februarja, v Mednarodnem Grafičnem Likovnem Centru izvedli prvo usposabljanje za prostovoljce Kluba Ljubiteljev Umetnosti: Asistenca, zatem pa je sledilo tudi veččutno vodstvo po razstavi Alenka Pirman: Razsuti Tovor, ki je bilo namenjeni širši javnosti.

Dogajanje torej ostaja pestro in tudi v spomladanskih mesecih bomo ostali v polnem pogonu. Vas pa vabimo, da se nam pridružite na kateri od naših prihajajočih aktivnostih! Opis fotografije: Fotografija prikazuje spodnji del zavezanih nog od zadaj, v ozadju je opaziti noge, ki lovijo ravnotežje. Slika je nastala ob vodstvu po razstavi Alenka Pirman: Razsuti tovor. 

Nazaj