Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

S septembrom se v AKTIV-u pričenja pestro jesensko dogajanje

Po poletnem premoru se s septembrom v AKTIV-u znova pričenja pestro dogajanje. Že v začetku septembra vabimo na predstavitev projekta v Slovenski Etnografski muzej v Ljubljani, hkrati pa tudi na vodstvo po razstavi Klaudije Poropat z naslovom Osebna asistenca je naša eksistenca. Z jesenjo se v okviru AKTIV-a pričenjajo tudi prva usposabljanja, na katera se lahko prijavite do 30. septembra ter ob posameznih usposabljanjih.

V četrtek, 5. septembra, se bo projekt AKTIV predstavil v Slovenskem Etnografskem muzeju (Metelkova 2, Ljubljana). Predstavitev bo ob 13. uri začela vodja projekta Katja Sudec.

Po predstavitvi AKTIV-a se bo odvijalo veččutno vodenje po razstavi Klaudije Poropat z naslovom Osebna asistenca je naša eksistenca, ki jo bo vodila bivša udeleženka projekta SOdelujem Katrin Modic. Udeleženci vodstva se bodo seznanili z dokumentarnimi fotografijami Klaudije Poropat, na ogled pa bodo tudi posnetki in osebni predmeti z zgodbami hendikepiranih uporabnikov osebne asistence. Mentorja fotografskega projekta sta bila Meta Krese in Arne Hodalič, (del projekta Globalna SOFA, Ekvilib Inštitut).

Kmalu začnemo s prvimi usposabljanji

Jeseni v okviru projekta AKTIV že začnemo s prvimi usposabljanji, ki se bodo osredotočala na projektni menedžment. Tem sledijo usposabljanja, na katerih bo pretežni del namenjen uporabi umetniškega jezika za razvoj gradiv in metodologij za delo na področju kulture za pripadnike ranljivih skupin, slepe in slabovidne in izhajajoč iz zakonitosti sveta slepih in slabovidnih za druge družbene skupine z namenom spodbujanja drugačnega dojemanja kulturnih dobrin in sveta nasploh.

Prvotno se bomo posvetili programom posredovanja (mediacije, animacije) v muzejskih in predvsem galerijskih prostorih, s poudarkom na ustvarjalnem načinu podajanja ter osnovni skrbi za dostopnost in informiranost marginalnih skupin. Vzpostavljene razvojne delovne skupine pa bodo namenjene razvoju strategij veččutnega pristopa posredovanja v muzejih in galerijah.

Vsi zainteresirani se lahko na usposabljanja že prijavite na tej povezavi: http://www.so-delujem.com/projekti/aktiv/prijave-za-usposabljanja-355/ ali pa prek elektronske pošte infoaktiv@so-delujem.com.

Prijavite se lahko do 30. septembra ter ob posameznih usposabljanjih. Za usposabljanja in delo v posamezni delovni skupini je potrebno obiskovati 70% celotnega programa. Lahko pa se prijavite le na določena predavanja oz. delavnice.
 

Nazaj