Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Slepi in slabovidni bodo v Mali galeriji UKC razstavljali svoje izdelke

Ob delavnicah in usposabljanjih v okviru projekta AKTIV in Iniciative SOdelujem so nastala mnoga likovna dela, ki so vredna ogleda, zato vas v torek, 15. aprila, ob 16.30 uri vabimo v Malo galerijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) v Ljubljani na otvoritev razstave del slepih in slabovidnih, ki so pod vodstvom prof. Črtomirja Freliha na povabilo programske vodje projekta Katje Sudec uspešno osvajali kompleksne pojme likovne teorije.

Kompozicija in perspektiva sta kompleksna abstraktna pojma v likovni teoriji, ki pa so ju slepi in slabovidni udeleženci Iniciative SOdelujem pod taktirko prof. Črtomirja Freliha uspešno osvojili. Rezultat so zanimiva likovna dela, ki so jih v prostorih Galerije Škuc ustvarjali Polona Car, Katrin Modic, Marko Mikulin, Jana Povalej, Aleksandra Surla in Boštjan Vogrinčič na dveh ločenih delavnicah.

Sicer pa je postavitev razstave in izvedba programa ob otvoritvi plod dela delovne skupine AKTIV II, ki jo koordinira Ana Krepel-Velimirović s pomočjo Karmen Bajec. Ob otvoritvi bodo predstavljene tudi posebne veččutne prilagoditve, za katere je značilno, da se ne osredotočajo izključno na vid, temveč pri njih uporabljamo vsa naša čutila. 

(zapisala Ana Čefarin)


 
Opis fotografije: Na fotografiji vidimo dve v svetla oblačila oblečeni osebi, ki sedita za mizo in sta obrnjeni proti fotoaparatu. Na desni strani fotografije sedi dekle, ki s prsti obeh rok drži kocko, katere robove tvorijo skupaj pritrjene palčke, dolge približno 4 centimetre. Na levi strani pa je moški s klobukom, ki v desni roki prav tako drži enako kocko, levo pa izteza proti spodnjem desnem robu fotografije, in z njo tipa predmet, ki leži na mizi pred dekletom. 

Nazaj