Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Svoja vrata odpira KLUB LJUBITELJEV UMETNOSTI: ASISTENCA

V Iniciativi SOdelujem in projektu AKTIV smo prepričani, da bi morali biti kultura oziroma umetnost dostopni prav vsem, zato ustanavljamo Klub Ljubiteljev Umetnosti: Asistenca (KLU:A). Namen kluba je približati kulturo vsem, tudi osebam, ki zaradi specifičnih okoliščin samostojno ne morejo dostopati do nje.

S KLU:A vzpostavljamo seznam ljubiteljev umetnosti iz vse Slovenije, ki bodo pripravljeni spremljati osebe s posebno okoliščino oviranosti (senzorno in gibalno ovirani ter druge oblike posebnih potreb) na kulturne dogodke. Vsem, ki bodo osebe z različnimi okoliščinami oviranosti v okvriru KLU:A spremljali na različne kulturne dogodke, si bomo prizadevali zagotoviti brezplačno vstopnico, najsi bo šlo za koncert, film, razstavo, opero, dramo ali balet.

Pri našem delovanju sodelujemo tudi s Fakulteto za socialno delo, katere študenti imajo pri KLU:A možnost opravljanja obvezne prakse.

V stilu slogana Iniciative SOdelujem, “Za približevanje kulture vsem”, vse zainteresirane že vabimo k vpisu, ki je možen prek te povezave.

K sodelovanju seveda vabimo tudi kulturne institucije, ki pripravljajo specifične programe za raznolike ciljne skupine in bi želele izkoristiti možnosti, ki jih KLU:A ponuja. Te se lahko k sodelovanju prijavijo tukaj.

Vabljeni torej v Klub Ljubiteljev Umetnosti: Asistenca – veseli vas bomo!
 


Osrednji motiv fotografije je ženska v invalidskem vozičku, ki tipa umetniško delo (slika v temnih odtenkih), ki visi na steni pred njo. Ob njej stoji moški, ki se prav tako dotika istega dela. Levo in desno sta na steni še dve podobni deli, prav tako v temnih odtenkih. (fotografija je simbolična, avtorica: Ana Krepel-Velimirović) 

Nazaj