Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Usposabljanja na temo projektni menedžment so minila uspešno

Prva usposabljanja v okviru AKTIV-a so mimo. Udeleženci so se v petek, 4. oktobra, in soboto, 5. oktobra, podrobneje seznanili s projektnim menedžmentom, o čemer jim je razlagala predavateljica Tina Divjak, ob njej pa sta bili glavni akterki AKTIV-a Katja Sudec in Karmen Bajec.

Dvodnevno usposabljanje je večina udeležencev, ki so predavalnico dodobra napolnili, ocenila kot pozitivno, tako videči kot slepi udeleženci pa so pohvalili predavateljico zaradi njenega preprostega in razumljivega načina razlaganja.

Študentka umetnostne zgodovine Rebeka Jazbec je po prvih usposabljanjih navdušena. »Res je, da nisem vedela, kaj pričakovati, saj s temo projektnega menedžmenta pred tem nisem bila seznanjena, vsekakor pa sem prepričana, da mi bo novo pridobljeno znanje zelo pomagalo,« nam je zaupala Jazbečeva in dodala, da se bo novo znanje zagotovo izkazalo za še koristneje, ko se bo teorija zlila še v prakso.

Vladimir Petković ima izkušnje s področja gledališča, pa tudi v nevladnih organizacijah. Svojo poklicno pot želi tudi v prihodnje nadaljevati na področju kulture. K projektu je pristopil, ker želi pridobiti dodatna znanja za delo z ranljivimi družbenimi skupinami v kulturi, poleg tega pa takšne vrste usposabljanj v Sloveniji še ni zasledil. Z usposabljanjem je zadovoljen, saj je, kot je dejal, izvedel precej novih stvari.

17. oktobra pa se že pričenja novo usposabljanje na temo modelov dobre prakse dela z različnimi družbenimi skupinami v muzejskem in galerijskem prostoru. V prvi vrsti bo to usposabljanje namenjeno kulturnim delavcem ter sorodnim strokam, pripadnikom različnih manjšinskih etničnih skupin in ljubiteljem umetnosti, pa tudi prihodnjim spremljevalcem oseb z invalidnostjo na kulturne dogodke.

Nazaj