Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Ustvarjalna Pisarna del živahnega dogajanja tradicionalne Poletne muzejske noči

To soboto, 20. junija, se odvija Poletna muzejska noč. Tradicionalni, že 13. zapovrstjo, dogodek ob katerem muzeji in galerije po Sloveniji odprejo svoja vrata bo prepreden z oblico raznovrstnih dejavnosti, delavnic, predavanj in pestrega dogajanja na prostem.
Tudi ekipa Ustvarjalne Pisarne SOdelujem bo polno vpeta v dogajanje. V sodelovanju s festivalom Svetlobna Gverila smo za obiskovalce pripravili performativni vodstvi v Galeriji Vžigalica, kjer je tema razstavljenih intermedijskih postavitev svetloba in njen vpliv na našo zaznavo, občutenje prostora in časa, realnost in iluzijo.
Na vodstvih bomo raziskovali kako lahko svetlobo in barvni spekter dojemamo še s drugimi čutili, zazrli se bomo globoko v vesolje ter se poigrali s konceptom sestavim – razstavim – na novo ustvarim.

Vodstvi bosta potekali ob 22:00 ter 23:00 uri. Toplo vabljeni!

V pokušino prilagamo utrinke iz premiernega vodstva, ki smo ga izvedli v torek 16. 06.:Na pokončni fotografiji sta dve ženski. Na levi je Katrin, ena izmed izvajalk vodstva, ki z obema rokama drži sivo plastično odtočno cev. Njen nasproti, na desni strani fotografije, je udeleženka vodstva, ki z obema rokama drži drugi konec plastične cevi.Na ležeči fotografiji so 3 osebe. Na desni strani fotografije Ana, ena izmed izvajalk vodstva, drži predmet kvadraste oblike oblečen v črno tkanino. Njen nasproti, na levi strani fotografije, ena izmed udeleženk vodstva z desno roko sega v odprtino v črni tkanini. V ozadju na levi moški opazuje dogajanje.Na sredini ležeče fotografije na tleh galerije (po turško) sedita ženska in moški in sestavljata 2D objekt iz lego kock.

Nazaj