Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Utrinki z jesenske razstave v vrtcu Ljutomer

Jeseni je v vrtcu ljutomer potekala razstava umetnin, ki so nastale v sklopu delavnice Pravljični prostori pod okriljem projekta AKTIV. 

Vzgojiteljica Nada Rajtman je ob tem zapisala: "V našem vrtcu dajemo velik poudarek sodelovanju z družinami. Zato smo povabili starše k sodelovanju pri pripravi pravljičnih prostorov. Po navodilih, ki so jih dobili, so skupaj s svojimi otroki prebirali pravljice čez poletje in tako ustvarili prave pravljične škatle »prostore«. V tednu otroka smo jih razstavili in poudarili pomen jezikovnega področja v razvoju otroka, pomen pravljic in pravljičnih junakov."

Pravljični prostori otrok so bili razstavljeni pred pisarno ravnateljice, na ogled pa so bili celoten mesec oktober. Objavljamo dva slikovna utrinka z razstavnega prostora.OPIS FOTOGRAFIJE: Na položni fotografiji vidimo velik rumen šeleshamer, ki je prilepljen na steno, nanj pa so prilepljeni beli listi papirja z informacijami o aktivnostih v vrtcu Ljutomer. Na desni strani so na šeleshamer pritrjene tudi štiri fotografije, nad njimi pa piše "Razstava pravljičnih prostorov".OPIS FOTOGRAFIJE: Položna fotografija prikazuje štiri umetnine otrok na temo pravljičnih prostorov, ki so razstavljene na mizi, prekriti z modrim prtom. Na levi strani sta dve na temo pravljic okrašeni škatli za čevlje, na sredini vidimo zanimivo kartonsko bučo oranžne barve, na desni pa je nekoliko večja škatla z robovi v rdeči barvi. 

Nazaj