Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

V četrtek se bodo kulturni delavci usposabljali za delo s slepimi in slabovidnimi

V četrtek, 17. oktobra, bodo na Zvezi slepih in slabovidnih Slovenije med 15. in 18. uro potekale prve delavnice v sklopu novega usposabljanja. Na tokratnih delavnicah se bodo videči kulturni delavci ter sorodne stroke seznanjali z znanji osnov vodenja ter dela s slepimi in slabovidnimi, kar jim bo prišlo prav pri delu v galerijah in muzejih s to ciljno skupino.
Udeležencem bo predaval socialni delavec in višji knjižničar ter velik ljubitelj kulture Dušan Brešar Mlakar. Prek različnih tem jih bo seznanil s slepoto in slabovidnostjo. Med drugim bo opozoril, da je svet narejen za videče in da so stvari za slepe narejene tako, kot si videči predstavljajo, da je dobro za slepe. Poučil jih bo tudi o pravilnemu pristopu k slepim in slabovidnim osebam in uporabi bele palice.
Predavanje se bo torej osredotočalo na osnove osebne asistence slepim in slabovidnim, poudarek pa bo na modelih dobre prakse dela v muzejskem in galerijskem prostoru. Kot rečeno, bo namenjeno predvsem kulturnim delavcem in sorodnim strokam, pa tudi prihodnjim spremljevalcem oseb z invalidnostjo na kulturne dogodke.

Nazaj