Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

V Galeriji Škuc po skoraj 30 letih ponovitev Irwinove razstave Back to the USA

V torek, 15. oktobra, se je v Galeriji Škuc odprla razstava Back to the USA, za katero stoji skupina Irwin, ki s tem obeležuje 30. obletnico delovanja. Omenjena razstava je bila v galeriji ŠKUC na ogled že aprila 1984, zasnovana pa je bila kot podvojitev razstave predstavitve sodobne ameriške umetnosti z naslovom Back to the USA in je takrat gostovala v različnih prestolnicah zahodne Evrope.

»Ker je o razstavi napisanega le malo, predvsem pa, ker se je po uveljavitvi termina 'reenactment' v sodobni umetnosti zadnjega desetletja izkazalo, da je razstava Back to the USA zgodnji primer 'reenactmenta', smo se odločili, da razstavo vnovič predstavimo slovenski publiki,« so ob tem zapisali v Galeriji Škuc.

Razstava bo predstavljena v istih prostorih, ki se v tridesetih letih niso popolnoma nič spremenili. Ker pa je bila večina del pravzaprav narejena za enkratno uporabo, z najcenejšimi materiali in na papirju, brez namena kljubovati času, si obiskovalci ne bodo mogli ogledati celotne razstave izpred 30 let. Tako bodo razstavljena dela, ki so se kljub vsemu ohranila in dela, ki jih je bilo mogoče mehanično reproducirati.

Back to the USA je bila prva galerijska razstava skupine Irwin in, kot se je izkazalo pozneje, tudi prva res pomembna. V galeriji Škuc si jo bo mogoče ogledati do 3. novembra.

Več preberite tukaj.
(Avtorica novice: Ana Čefarin)

Nazaj