Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Vlasta Nussdorfer: Častno pokroviteljstvo sem sprejela s ponosom

Kot smo s ponosom sporočili že pred dnevi, je varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer postala častna pokroviteljica bližajočega se strokovnega simpozija AKTIV. Ob tem je Nussdorferjeva zapisala tudi kratek nagovor za vse, ki se bodo udeležili simpozija.

Zapisala je, da je častno pokroviteljstvo strokovnega simpozija AKTIV sprejela s ponosom, saj »tako pomemben dogodek omogoča uvid v celotno področje galerijske pedagogike in umetniškega posredovanja mnogim ranljivim družbenim skupinam, ki jih žal družba dandanes vse prepogosto izključuje iz vsakodnevnega življenja.« Ob tem je poudarila, da imajo ranljive skupine sicer lahko povsem enake možnosti, vendar imajo zagotovo manj priložnosti.

Nussdorferjeva nadalje ugotavlja, da so ljudje pogosto sami, še posebej v mestih, kjer je običajno vsega dovolj, zlasti dogokov, ki pa ji mnogi preprosto izpustijo, kajti zanje ne vedo, niso vključeni vanje, temveč odrinjeni na rob dogajanja, kjer pogosto samevajo. »Zato podpiram vse projekte, v katerih ustvarjalci širijo svoje znanje in sporočila na vse skupine ljudi,« je še zapisala in izpostavila, da je povezovanje in spodbujanje demokratičnega emancipiranega dialoga med ponudniki kulturnih dobrin ter obiskovalci izjemno pomembno. Nussdorferjeva je tudi prepričana, da bo simpozij, ki ga prireja AKTIV 27. in 28. februarja v Mestnem muzeju Ljubljana, prinesel odgovore na številna vprašanja o sodelovanju vseh in vsakogar.

»Veselim se vaših idej, pa tudi koristnih zaključkov za skupine, ki jim Varuh namenja posebno pozornost. Prav nanje je treba misliti, ko načrtujemo, organiziramo in realiziramo ideje, ki jih lahko osrečijo in prispevajo k samospoštovanju in enakopravnosti. Za slednje bom vedno skrbela z vso zavzetostjo,« je svoj nagovor udeležencem simpozija zaključila njegova častna pokroviteljica.

Ob tem se ji želimo ponovno iskreno zahvaliti za tako lepe in spodbudne besede ter dodati, da bomo storili vse, da upravičimo zaupanje, ki nam ga je s svojim častnim pokroviteljstvom izkazala ga. Nussdorfer.

Vse, ki ste zainteresirani za udeležbo na simpoziju, pa ob tem znova vljudno vabimo na ta dogodek, na katerem bodo predavali številni ugledni strokovnjaki, tako iz Slovenije kot tudi tujine!

ekipa AKTIV
 

Nazaj