Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Borut Rovšnik je predaval o evalvacijah projektov

V sredo, 28. maja, se je na Zavodu za slepo in slabovidno mladino odvilo še eno zadnjih predavanj v sklopu projekta AKTIV. Mag. Borut Rovšnik, muzejski svetnik iz Mestnega muzeja Ljubljana je približno 15 zbranim udeležencem predaval o pristopih evalvacije projektov.

Najprej je spregovoril o namenu in koristih evalvacije, nato o različnih evalvacijskih postopkih, s katerimi skušamo na sistematičen in objektiven način oceniti vrednost oz. odliko stvari, njihovih prednostih in slabostih.

Poudaril je tudi velik pomen, če ne že nujnost uporabe teh postopkov pri pripravi, izvajanju in vodenju prav vsakega projekta, pojasnil, kaj vse je mogoče vrednotiti in kakšne metode uporabljamo pri tem.

Ob koncu tega zanimivega predavanja, na katerem je mag. Rovšnik podal koristno in dragoceno znanje vsem, ki si želijo v prihodnosti ukvarjati z različnimi projekti na področju kulture, je sledila še kratka pogostitev in druženje članov AKTIV-a.

Da smo se v prostorih Zavoda za slepo in slabovidno mladino zadržali nekoliko dlje, je bilo krivo tudi vreme, saj je ravno takrat Ljubljano zajela močna nevihta s še močnejšim nalivom – vsekakor pa smo kar nekaj dodatnih minut, ko smo vedrili, izkoristili za prijeten klepet in druženje!


Na položni fotografiji v velikem prostoru vidimo 5 oseb. Na levi strani tri osebe sedijo in opazujejo stoječi osebi na desni strani - moškega v modro-beli črtasti majici (predavatelja Boruta Rovšnika), ki ima roki sklenjeni na hrbtu in je obrnjen proti objektivu, ter ženski v temnih oblačilih, ki v rokah drži list papirja in gleda proti predavatelju (vodja AKTIV-a Katja Sudec). V ozadju vidimo še zaslon, na katerem je power point prezentacija predavanja.

 Nazaj