Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Katja Bednařik SudecNa pokončni fotografiji je dekle s temno rjavimi lasmi do ramen. V višini pasu se s komolci opira na belo mizo. Fotografirana je med predavanjem, tako da je njen pogled usmerjen v papirje na mizi. Oblečena je v črno majico in temno sivo ogrinjalo. V ozadju levo nad glavo je vidna projekcija črnega teksta na belem ozadju.

Katja Bednařik Sudec, ustanoviteljica zavoda Ustvarjalna Pisarna SOdelujem, se je rodila v Rakičanu pri Murski Soboti. Deluje kot samostojna kulturna delavka ter strokovna svetovalka vsebin zavoda, trenutno na materinskem dopustu. Je avtorica projektov (SOdelujem in AKTIV) pod okriljem Društva ŠKUC. Leta 2004 je diplomirala, tri leta pozneje pa magistrirala na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost. Študij je nadaljevala na berlinskem Inštitutu Art in Context (Universität der Künste Berlin) in ga februarja 2011 tudi uspešno zaključila s teoretično magistrsko nalogo »Denkfiktionen im Sprechen über Kunst/ Miselne fikcije v govoru o umetnosti« - poklicna področja: Umetniško delo v kulturnih inštitucijah, Umetniško delo z družbenimi skupinami ter Umetniško delo v znanstvenem in medialno-podobotvornem kontekstu).
Za sabo ima številne razstave doma in v tujini ter sočasno izvaja izobraževalno-posredovalne umetniške projekte na različnih inštitucijah.
IZOBRAZBA: MA (Art in Context), akad. slik., mag. umetnosti (ALUO Ljubljana)
NAZIV: status samostojne kulturne delavke (pedagoško delo na področju kulture, slikarka, kuriranje razstav)
PODROČJE DELA V EKIPI: strokovni vodja skupine, organizacija dela, foundraising, odnosi z javnostjo, programsko in pedagoško delo, pregled nad vsebino spletne strani, mentorstvo skupini, strokovno delo: snovanje, izvajanje, spremljevalni material, predstavitve programskega delovanja na strokovnih simpozijih in javnih dogodkih

Nazaj