Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

2. evropski dan neodvisnega življenja

V fotogaleriji so tri fotografije, vse so ležečega formata. Posnete so bile v Ljubljani na Prešernovem trgu ob obeležju 2. evropskega dneva neodvisnega življenja 05. 05. 2015.
V ospredju fotografije so štiri osebe, dva moška in dve ženski. Na desni je moški v rdeče črni jakni, ki sedi na invalidskem vozičku. Na njegovi desni strani je moški, ki se s trupom nagiba proti njemu. Oba sta nasmejana. Dobimo občutek, da se pogovarjata.
Na levi strani fotografije je ženska na invalidskem vozičku. Na levi strani vozička je pritrjen kovinski mehanizem za krmiljenje.
V ozadju fotografije je Prešernov trg z množico pešcev in kolesarjev. V levem zgornjem kotu fotografije je vznožje Prešernovega spomenika.
Na fotografiji sta dve ženski. Na skrajni desni strani fotografije je vidna le leva roka tretje osebe od ramena navzdol. Roka drži leseno paličico. Desno od sredine je Katrin Modic. Sedi na invalidskem vozičku s telesom rahlo obrnjena v desno. Je nasmejana. Roke ima pokrčene v komolcu in iztegnjene proti roki z leseno paličico.
Za hrbtom Katrin je na petih lesenih stojalih razstavljenih deset fotografij.
Na zgornji desni strani fotografije sedi ženska. Pogled ima usmerjen v Katrin.V ospredju fotografije je osem oseb. Na levem spodnjem delu fotografije je Katrin slikana od pasu navzgor. Roke ima dvignjene v zrak z razprtimi dlanmi. Usta ima delno odprta. Dobimo občutek, da govori. Tri osebe sedijo na invalidskih vozičkih, štiri stojijo za njimi. Razvrščene so v polkrogu nasproti Katrin. Večina jih je nasmejanih. Osebe, ki stojijo, za roke držijo osebe na invalidskih vozičkih, tako, da imajo roke dvignjene.
V ozadju fotografije je Prešernov trg z množico pešcev in kolesarjev. V levem zgornjem kotu fotografije je vznožje Prešernovega spomenika.