Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Barvna in tipna iskanja razburkala misli po performativnem vodstvu v Galeriji Kresija

V fotogaleriji so zbrane fotografije iz performativnih vodstev po razstavi Še več agresivne nedolžnosti, ki jih je ekipa Ustvarjalne Pisarne Sodelujem izvedla v septembru in oktobru 2015 v sodelovanju z Galerijo Kresija. Kratko reportažo o dogajanjih z vodstev si lahko preberete TUKAJ

V galeriji je 11 fotografij in en videoposnetek.

Četrtek, 24. September 2015Opis slike: Slika je kvadratne oblike. Na levi polovici slike ob levem in zgornjem robu se nahajajo dlani, ki med prsti držijo plastelin. Občutek imamo, da plastelin mečkajo. Na desni polovici slike je zgornja ploskev mize, na katero je v vodoravno obliko položenih več kosov barvnega plastelina. 


Opis slike: Slika je pokončnega formata. Od spodnjega roba proti sredini slike je vidnih pet oseb znotraj galerije, obrnjenih vsaka v svojo stran. Največja oseba na desni strani slike, vidna do kolen, ima na obrazu nasmešek in zre v daljavo. Od zgornjega roba slike proti sredini je za osebami bela stena z ogromno sliko s podobo modro rumene mačke. Desno od slike je ekran v modri barvi. 


Opis slike: Na desni strani fotografije pokončnega formata sta dve ženski, ki stojita ena ob drugi. Rahlo sta sklonjeni, fotografirani sta v levi profil. Ena od njiju ima stegnjeno desno roko proti beli štirioglati mizici. Na mizici so: kartonska plošča, na kateri je reliefna skulptura ter plišaste igrače v obliki mačke.
Na steni nad mizico je LCD zaslon.


Opis slike: Na fotografiji ležečega formata je devet oseb v stoječem položaju. Fotografirane so v galerijskem prostoru. Razporejene so v dveh rahlih polkrogih. V prvem so trije otroci, za njimi pa šest odraslih. Šest oseb ima roko iztegnjeno v zrak in privzdignjen palec ali kazalec.
Na steni za njimi je razstavljenih 5 slik kvadratnega formata v velikosti odrasle osebe. Na njih so upodobljene mačke. Na sredini stene je med slikami LCD zaslon. Visok je približno eno tretjino velikosti slik in dolg polovico velikosti slik. Pod njim je postavljen kubus, na katerem se nahaja steklena vitrina.


Torek, 30. SeptemberOpis slike: Na fotografiji ležečega formata je od leve proti desni razporejenih v polkrogu osem oseb, med katerimi so tri osebe na vozičku. V rokah držijo vsak svojo plišasto muco. Osebe , ki so k nam obrnjeni frontalno, so zazrte v osebo na vozičku na skrajni levi strani, ki jo vidimo v hrbet. Občutek imamo, da jim pripoveduje.


Opis slike: V sredini kvadratne slike je moški v frontalni poziciji, viden do pasu. Nosi kratko pristriženo sivo brado in brke. V rokah si ogleduje veliko sivo plišasto mačko , pri tem ima usta zaprta in razpotegnjena v nasmešek. Za njim so tri osebe, ki jih vidimo le delno. Vsi so nasmejani.


Opis slike: Na levi polovici ležeče fotografije je kvadratna bela mizica, na kateri je razporejenih pet plišastih mačk. Na desni strani fotografije sta od spodnjega roba proti zgornjemu vidni dve osebi. Ena od njiju sedi na vozičku, druga se sklanja nad njo proti sredini ter potiska sivo plišasto mačko na mizo. Obe osebi sta po obrazu in majici modro osvetljene s svetlobo, ki prihaja iz ekrana na levi, ki je viden le delno.


Opis slike: Na ležeči sliki je zgornja plošča mize. Na spodnji polovici fotografije si od leve proti desni sledijo: kartonska podlaga z reliefno skulpturo iz rdečega plastelina, risba na papirju, na kateri je upodobljen stoječi maček z rdečim srcem in z napisom v oblačku: »Watch out!« ter kartonska podlaga z reliefno skulpturo mačke iz rumenega plastelina. Na zgornji polovici fotografije si od leve proti desni sledijo barvice v kartonski škatli, trije plastelini v plastičnih posodicah in papirnati servieti.


Torek, 13. 0ktober 2015Opis slike: Na fotografiji podolgovatega formata je zgornja ploskev bele mize. Na spodnji polovici fotografije je na levi raztresenih več barvic različnih barv, na desni pa roka osebe vidna do komolca, ki se s pokrčenimi prsti dotika barvic. Na zgornji polovici fotografije je ob levem robu roka druge osebe z napol pokrčenimi prsti, na desni strani pa so zložena očala.


Opis slike: Na spodnji polovici ležeče fotografije so na mizi trije veliki kosi plastelina rumene, rdeče in modre barve. V zgornji polovici fotografije sta dlani z rahlo pokrčenimi prsti, ki na rumeni plastelin potiskajo koščke modrega plastelina. V ozadju je vidna črna majica.


Opis slike: V spodnji tretjini podolgovate fotografije zgornja ploskev mize, na kateri so ob spodnjem robu fotografije razporejeni večji kosi plastelina rdeče, modre in rumene barve ter barvice, taktilna šablona mačke in kartonska podlaga z reliefno skulpturo. V sredini fotografije sta dve svetlolasi ženski, ki sedita za mizo. Ženska na levi s prsti otipava taktilno šablono mačke.


Opis posnetka: Na posnetku udeleženci vodstva na belo mizico, ki se nahaja v kotu galerije pod LCD zaslonom odlagajo plišaste igrače v podobi mačk.