Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Iniciativa SOdelujem in projekt AKTIV na Kulturnem bazarju (26. marec 2014)

V sredo, 26. marca, je v Cankarjevem domu potekal 6. Kulturni bazar, kjer je kar precej aktivnosti pripravila tudi Iniciativa SOdelujem skupaj s projektom AKTIV. Oglejte si fotogalerijo naših raznolikih in zanimivih aktivnosti!
Fotografije so večinoma položne, njihova avtorica pa je Ana Čefarin.


Na sliki desno vidimo maskerko, ki se pripravlja na ličenje ene od članic ekipe, v ozadju, na levi strani fotografije pa sta dva frizerja, ki se ukvarjata še z dvema dekletoma. Pred njimi je še mizica, na kateri so kozmetični in frizerski pripomočki.


Na fotografiji zelo od blizu v profil vidimo dva obraza, obrnjena drug proti drugemu. Na levi strani je maskerka z živo rdečimi lasmi, ki liči žensko nasproti. Od njenega obraza je oddaljena le kakšnih 15 centimetrov.


Na levi strani fotografije vidimo zanimivo (v modrih odtenkih) naličeno žensko, ki sedi na invalidskem vozičku z rdečim ogrodjem. Za njo se razprostira umetniško delo, ki prikazuje stanovanjske bloke.


Pokončna fotografija prikazuje klečečo žensko v belem krilu, ki je sklonjena naprej, na njenem hrbtu pa s trebuhom sloni druga ženska, ki ima roke stegnjene proti tlom. Gre za reakcijo na umetniško delo v sklopu razstave 8 slikark. 


Osrednji motiv slike sta dve ženski, ki čepita in na tla polagata lističe v odtenkih zelene in rumene, ki ponazarjajo travnik. Gre za reakcijo na umetniško delo, v ozadju pa v spodnji del telesa vidimo več oseb, ki spremljajo dogajanje. 


Na fotografiji v hrbet vidimo 7 oseb, ki so obrnjene proti umetniškemu delu, ki prikazuje stanovanjske bloke. Med platnom in gledalci je še oseba na invalidskem vozičku, ki je obrnjena proti njim. 


Na fotografiji je 8 žensk v galerijskem prostoru. 6 jih stoji, dve pa sedita na invalidskem vozičku. Gre za glavne akterke plesne delavnice Dance Ability, ki se pripravljajo na začetek delavnice.


Fotografija prikazuje večji galerijski prostor, v katerem so 4 pari žensk, ki plešejo druga z drugo. Ženska na skrajni levi ter ženska na skrajni desni strani fotografije sta na invalidskem vozičku.


Na fotografiji v zgornji del telesa vidimo dve svetlolasi dekleti, ki sta obrnjeni proti fotoaparatu. Obe sta razigrano nasmejani, dekle v svetlem, na levi strani fotografije, je nagnjeno nekoliko nazaj, levo roko ima dvignjeno v zrak in gleda naravnost v objektiv, medtem ko ima dekle na desni strani fotografije zaprte oči, roki pa ima spuščeni ob telo. 


Osrednji motiv slike je sklepni del plesnih reakcij, kjer so glavne akterke skupaj z obiskovalci sestavile posebno "živo skulpturo", ki združuje 14 oseb, ena pa v ozadju spremlja dogajanje.


Spodnji del fotografije zavzemajo stoli, na katerih sedijo poslušalci (vidimo jih 15) in opazujejo predavatelja Mateja Peljhana, ki stoji pred projekcijskim platnom in je s sprednjim delom telesa obrnjen proti nam. Okoli vratu ima obešen fotoaparat.


Na spodnji polovici fotografije so sedeči ljudje, ki jih vidimo v hrbet. Njihova pozornost je usmerjena na veliko platno pred njimi. Poslušajo predavanje Marije Mojce Pungerčar, ki sedi za mizo desno od projekcijskega platna. 


Položna fotografija prikazuje 20 oseb, ki poslušajo predavanje Katje Sudec. Na zgornji levi strani slike je projekcijsko platno, desno od njega pa miza, za katero sedita Katja Sudec, pred katero je tudi prenosni računalnik, in moderatorka predavanja Aleksandra Surla. 


S spodnjega desnega roba fotografije so proti sredini v vrsti postavljene 3 mizice, na kateri je ogromno materiala za likovno ustvarjanje (škarje, plastelin, kolaž papir, flomastri ...). Na desni strani mizic sedita dve deklici, zatopljeni v ustvarjanje svojega pravljičnega prostora, na levi pa je v zanimivo kreacijo v odtenkih rdeče barve oblečena asistentka Karmen Bajec, ki deklicama pomaga pri ustvarjanju.