Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Performativna vodstva v Galeriji Vžigalica – 16. in 21. junij 2015

Pričujoča fotogalerija zajema utrinke iz performativnih vodstev po razstavi z naslovom V Temi v Galeriji Vžigalica v okviru Festivala Svetlobna Gverila.

Zasnova in vodstva: Katrin Modic, Katja Sudec, Ana Krepel - Velimirović

V fotogaleriji je 8 fotografij.

Adrijan Praznik, Ena Velikost za vse

Reakcija na intermedijsko postavitev Adrijana praznika preko procesa razstavljanja 3D objektov v 2D kompozicijo ponazarja proces rekonstruiranja in apropriiranja, ki se ga v svojem načinu dela poslužuje sam umetnik.


Opis fotografije: Na sredini ležeče fotografije na tleh galerije (po turško) sedita ženska in moški in sestavljata 2D objekt iz lego kock.


Opis fotografije: Na sredini ležeče fotografije na tleh galerije sedita moški in fant in sestavljata 2D objekt iz lego kock.

Robyn Moody, Konstelacija

Senzorno iluzijo neskončnosti in neoprijemljivosti, ki jo ponazarja Konstelacija kanadskega umetnika smo pretvorili v tipno izkušnjo preko »nedosegljive cevi« in »(ne)skončnega rokava«.


Opis fotografije: Na ležeči fotografiji so 3 osebe. Na desni strani fotografije animatorka drži predmet kvadraste oblike oblečen v črno tkanino. Njej nasproti, na levi strani fotografije, ena izmed udeleženk vodstva z desno roko sega v odprtino v dolg črn rokav. V ozadju na levi moški opazuje dogajanje.


Opis fotografije: Na desni strani podolgovate fotografije animatorka drži predmet kvadraste oblike oblečen v črno tkanino. Njej nasproti, na levi strani fotografije, ena izmed udeleženk vodstva z desno roko sega v odprtino v črni tkanini. V ozadju obiskovalci opazujejo dogajanje.


Opis fotografije: Na pokončni fotografiji sta dve ženski. Na levi je animatorka, ki z obema rokama drži sivo plastično odtočno cev. Njej nasproti, na desni strani fotografije, je udeleženka vodstva, ki z obema rokama drži drugi konec plastične cevi.


Opis fotografije: na levi strani podolgovate fotografije je animatorka, ki v rokah drži sivo plastično odtočno cev. Njej nasproti, na desni strani, so deklica, moški in ženska, ki se dotikajo in gledajo v odprtino cevi. Okoli njih so udeleženci vodstva, ki opazujejo dogajanje.

Ring Ging Bling

Ob prostorski instalaciji zasedbe mladih intermedijskih umetnikov, ki se poigrava z efektom komplementarnih barv pri čemer ustvarja iluzijo gibanja statičnih objektov smo obiskovalce na hitro menjavanje barv in gibanje podob skušali asociirati preko uporabe disonantnih zvokov in mešanice zelišč.


Opis fotografije: Na ležeči fotografiji je skupina udeležencev vodstva, ki stoji znotraj galerije. Vsi imajo preveze na očeh. Na levi in na desni strani fotografije stojita dva moška. Vsak v rokah drži plastično posodo. Z obrazom sta sklonjena proti posodama in vonjata vsebino posod.


Opis fotografije: Na podolgovati fotografiji sta dve ženski slikani v zatilje vidni od ramen navzgor. Ženska na desni v desni roki drži vrvico na kateri visi CD. V levi roki ima baterijsko svetilko. Žarek svetlobe svetilke je usmerjen v CD ta pa svetlobo reflektira na steno galerije.