Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Razigrana Ljubljana z zaprtimi očmi (29.1. in 1.2.2015)

Objavljamo izbor petih fotografij, ki so nastale na delavnicah Razigrana Ljubljana z zaprtimi očmi in prikazujejo potek raziskovalnega pohoda otrok po centru prestolnice, ki so jo spoznavali z vsemi čutili, ne zgolj vidom. Delavnici sta potekali 29. januarja in 1. februarja, v sklopu 7. festivala kulturno-umetnostne vzgoja za otroke Bobri pod okriljem društva Razigrana Ljubljana, ki je k snovanju vsebin povabila tudi Ustvarjalno Pisarno SOdelujem.

Štiri fotografije so položne (vodoravna stranica daljša od navpične), ena pa pokončna (navpična stranica daljša od vodoravne. Krajšo reportažo z delavnic si lahko preberete na tej povezavi.Na fotografiji je kolona šestih otrok, ki se z rokami oprijemajo ram otroka pred seboj. Imajo zavezane oči in vstopajo z ulice v neko poslopje. Pri vratih stoji odrasla oseba in jih usmerja, prav tako je zadnji v koloni odrasel moški, ki tudi nima zavezanih oči (29.1.2015).
Na fotografiji sta dva otroka, deček in deklica, ki klečita na tleh in ustvarjata na velikem papirju, ki je prav tako položen na tla. Deček, oblečen v bundo in s kapo na glavi, ravnokar nekaj zavzeto polaga na papir, ob njemu je tudi lepilo. Ob dečku kleči v roza jopico oblečena deklica (29.1.2015). Na pokončni fotografiji v ospredju vidimo dva otroka, fotografirana v zadnji del telesa. Otroka v rdeči bundi vidimo le v desno rame in desno stran glave s kapo na glavi, medtem ko otroka v sivi bundi, ki stoji nekoliko naprej, vidimo v cel zgornji del trupa nad koleni. Oba imata v rokah papir s skicami in svinčnik. V ozadju je ozka ulica z arkadami, kamor je usmerjena tudi pozornost otrok (1.2.2015). Na fotografiji so trije majhni otroci, postavljeni pred nekoliko večjega dečka, vsi pa imajo v rokah palice. Stojijo na tlakovani ulici stare Ljubljane. Palica v rokah starejšega dečka je namenjena slepim in slabovidnim osebam, medtem ko so palice, ki jih imajo mlajši trije, nekoliko krajše (1.2.2015). Na fotografiji je 11 otrok, zbranih okoli Marka, enega od vodij delavnice. Stojijo na ulici stare Ljubljane (1.2.2015).