Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Utrinki z veččutnih vodstev po razstavi Sončno mesto (8.-21. november, Galerija Kresija)

Objavljamo 9 fotografij, posnetih v razstavnem prostoru Galerije Kresija. Na njih so utrinki z veččutnih vodstev po razstavi Sončno mesto hrvaškega umetnika Danijela Žežlja, ki so se v Galeriji Kresija odvili med 8. in 21. novembrom. Več o veččutnih vodstvih po razstavi si lahko preberete v reportaži na naši spletni strani (KLIK).


OPIS: Ležeča fotografija prikazuje 4 nasmejane ženske, ki stojijo v galeriji. Prikazane so v celoti – od stopal do glav. Vse imajo čez oči zavezane črne preveze in so ogrnjene v ogrinjala v rdečih odtenkih. Dobimo občutek, da so v gibanju.


OPIS: Na ležeči fotografiji je 5 žensk. Vse so nasmejane in v istem položaju – stojijo na eni nogi in se nagibajo na stran, obe roki pa imajo iztegnjeni stran od trupa po diagonali navzgor, prsti so široko razprti. Njihova telesna drža upodablja stilizirano obliko sonca. Na spodnjem desnem delu fotografije je šesta ženska. Prikazana je v zadnji del glave od vratu navzgor. Dobimo občutek, da opazuje dogajanje.


OPIS: Fotografija je posneta iz ptičje perspektive, iz balkona galerije proti tlom. V sredini fotografije je šest v ogrinjala različnih barv ogrnjenih oseb s prevezanimi očmi, ki se držijo za roke in tako tvorijo zaključeno elipso. Dobimo občutek, da so v gibanju. V spodnjem levem delu slike vidimo še eno žensko, ki jih opazuje.


OPIS: Na pokončni fotografiji v zgornji del telesa vidimo moškega temnih las s prevezo čez oči. Oblečen je v črn pulover, okoli vratu pa ima bel šal. Obrnjen je direktno proti objektivu, pred seboj pa ima dvignjeno levo roko, z razprto dlanjo obrnjeno proti objektivu.


OPIS: Na pokončni fotografiji s ptičje perspektive vidimo 13 oseb, ki sedijo na tleh galerijskega prostora, in so v krogu razporejene okoli štirih velikih šeleshamer listov. Oči imajo prevezane s črnimi in modrimi trakovi. Na listih pred njimi so podobe v črnih barvah, ki so jih z zavezanimi očmi ustvarili s pomočjo valjčkov.


OPIS: V ospredju ležeče fotografije je v hrbet in od strani slikanih šest oseb, v ozadju pa jih vidimo še sedem. Vse osebe imajo zavezane oči in ogrinjala ali šale okoli ramen, med seboj pa so v krog povezane z dolgim rumenim trakom, ki ga držijo v višini pasu.


OPIS: Pokončna fotografija prikazuje skupino otrok in enega odraslega moškega s prevezanimi očmi. Stojijo v skupini, obrnjeni so proti nam. Dekle skrajno desno ima levo roko dvignjeno pred seboj, moški, ki stoji skrajno desno in nekoliko bolj v ozadju, pa v višino glave dviguje obe roki.


OPIS: Na ležeči fotografiji na tleh galerijskega prostora sedijo ali klečijo štiri deklice. Vse so nasmejane, zatopljene v pogovor in obrnjene druga proti drugi. Dve vidimo v desni, dve pa v levi profil. Na tleh pred njimi so s črno barvo porisani šeleshamer listi, ena od deklet (druga z desne) pa v desni roki nad enim od listov drži svinčnik.


OPIS: Na ležeči fotografiji v ravni vrsti klečijo 4 osebe z rdečimi prevezami okoli glave.. S hrbti so obrnjene proti nam. Na tleh pred je dolg kos belega papirja, ki zavzema celotno širino fotografije. Osebe z valjčki slikajo po papirju. Na steni pred njimi je umetniško delo umetnika Danijela Žežlja v črni in rdeči barvi.