Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Veččutno vodstvo po razstavi Sončno mesto umetnika Danijela Žežlja (Galerija Kresija, 8.10.2014)

V soboto, 8. novembra 2014, je v Galeriji Kresija potekalo prvo veččutno vodstvo po razstavi Sončno mesto umetnika Danijela Žežlja. Vse fotografije so bile posnete znotraj galerijskega prostora, njihov avtor pa je Matej Oeser. Vse so položne, vodoravna stranica je daljša od navpične. Krajšo reportažo z omenjenega vodstva si preberite na TEJ POVEZAVI.


OPIS: V ospredju fotografije od strani vidimo stoječega otroka, starega kakšnih sedem let, ki ima zavezane oči, levo od njega pa je oseba v invalidskem vozičku, prav tako z zavezanimi očmi, ki nam obrača hrbet. Ob njima kleči dekle s svetlimi lasmi, ki pred njima drži kartonsko tipno maketo prostora Galerije Kresija. V ozadju za njimi stoji množica (vsaj 10) ljudi. Vsi imajo preveze na očeh.


OPIS: Na fotografiji je notranjost Galerije Kresija. Prikazana je krajša stena galerije, na kateri je v črni, beli in rdeči barvi naslikana celostenska slika. Slika je naslikana direktno na steno galerije. Pred sliko v ravni vrsti stojijo štiri osebe, s hrbtom obrnjene proti nam. Čez oči imajo zavezane preveze. V rokah držijo slikarske valjčke in jih prislanjajo ob steno s sliko.


OPIS: Na desni strani fotografije se v precej temnem, podolgovatem prostoru razpostira stena z umetniškimi deli Danijela Žežlja, ki so vsa v črno-belih barvah. V sredini prostora se nahaja več ljudi, ki imajo zavezane oči. Čez ramena in roke imajo ogrnjena pisana ogrinjala oz. rute. Dajejo občutek, da hodijo. Na levi strani fotografije je Katrin Modic, ki sedi v invalidskem vozičku. Na tla galerije je projicirana video animacija Danijela Žežlja.


OPIS: Fotografije je posneta iz ptičje perspektive (od zgoraj). Na sredini fotografije je na tleh galerije pravokoten kos trše folije bele barve, v katerega so vrezane različne abstraktne oblike. Okoli nje kleči šest oseb, ki se z eno ali obema rokama dotikajo folije, nekateri pa otipavajo izrezane oblike.