Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Vodstva po razstavi Alenke Pirman: Razsuti tovor (8.2.2015, MGLC)

Skupina Ustvarjalne Pisarne SOdelujem je v nedeljo, 8. februarja, v Mednarodnem grafičnem likovnem centru na performativen način popeljala približno 25 obiskovalcev po razstavi umetnice Alenke Pirman. Vodstvo so zasnovali in vodili Katja Sudec s Katrin Modic, Nežo Knez in Boštjanom Vogrinčičem, fotografirala je Karmen Bajec, ki je tudi pripravila tipne tlorise prostora, medtem ko sta prilagojene opise poti in prostorov pripravili Tjaša Franko in Tjaša Škrabe.

Objavljamo nekaj fotografij, ki so nastale ob vodstvu. Vse fotografije so položne (vodoravna stranica je daljša od navpične), posnete pa so v galerijskem prostoru Mednarodnega grafičnega likovnega centra.Fotografija prikazuje spodnji del zavezanih nog od zadaj, v ozadju je opaziti noge, ki lovijo ravnotežje.
Na fotografiji vidimo šest oseb. Moški, ki stoji kot drugi z leve, drži v desni roki rumen balon, ki ga napihuje. Ženska, ki stoji kot druga z desne in jo vidimo le v zgornji del telesa, v rokah pred seboj drži že napihnjen rožnat balon.
Na fotografiji je prikazana postrežba šmorna. Šmorn na krožničku streže moški v rdečem puloverju, pred njim pa stojita dve dekleti - ena drži košček šmorna pred usti, druga pa s krožnička ravno jemlje še en košček. 
Na fotografiji se moški, ki čepi, dotika merilnega traku, ki je položen na parketna tla. Ob njem v spodnje dele teles vidimo še dve osebi, medtem ko je v ozadju videti osebo, ki se na vseh štirih nahaja pod manjšo mizico.