Kontakt
so-delujem@guest.arnes.si
klu-a@guest.arnes.si

Kje smo

Galerija Škuc
Stari trg 21
SI - 1000 Ljubljana

Najbližja avtobusna postaja je Gornji trg, kjer se ustavljajo avtobusi mestnega potniškega prometa s številkami 2, 3, 11 in 20.


Opis poti od avtobusne postaje Pošta do Galerije Škuc, Stari trg 21:

Ob izstopu iz avtobusa se obrneš levo in greš desno po Čopovi ulici proti Prešernovem trgu. Vse do Galerije Škuc se nahajaš v coni za pešče, kjer ni dovoljen prevoz za avtomobile. Svetujemo hojo po sredini ulice.
Hoja po Čopovi ulici je po betonskih ploščah. Ko prideš do Prešernovega trga pa hodiš po kockicah.
Nadaljuješ pot naravnost, čez Ljubljanico po Tromostovju. Sredinski most je najširši in ima na tleh kockice, oba stranska mosta sta ožja in imata asfaltna tla.

Nadaljuješ pot naravnost, po Stritarjevi ulici proti Mestni hiši, po pločniku ali kockasti cesti po desni strani. Pločnik in cesta se razlikujeta v višini nekaj centimetrov in po teksturi. Cesta je kockasta, pločnik pa iz plošč. Ovire na pločniku so ulične svetilke, koši za smeti od robu hiš, stojala pred trgovinami in gostilnami.

Hojo svetujemo po desni strani po cesti ob robu pločnika, kjer rob pločnika nudi orientacijo. Ulica se na koncu zoža.
Pred Mestno hišo ali Robovim vodnjakom pločnik zavije desno v ulico Mestni trg, zaviješ desno in nadaljuješ naravnost po ulici. Ulica je široka in na levi strani se pojavijo ovire terase pred barčki. Na hoji po desni strani pa so ovire na pločniku klopce, stojala za kolesa, kolesa, table pred gostilnami ali trgovinami. Na cesti ob robu pločnika pa se na tleh pojavljajo kovinske rešetke in pokrovi od kanalizacije. Ulica se na koncu zoža.

Mestni trg se konča, kjer pločnik zavije desno proti Šuštarskemu oziroma Čevljarskem mostu. Pot nadaljuješ naravnost po ulici Stari trg. Na sredini tlakovane ceste se čedalje pogosteje pojavljajo terase pred barčki in gostilnami.

Stari trg se konča pri vodnjaku. Pred tem vodnjakom na levi strani ulice je Galerija Škuc, Stari trg 21. Če hodiš po desni strani ulice, naletiš na teraso od slaščičarne na kockasti cesti pred vodnjakom. Pred teraso zaviješ levo, prečkaš ulico in si pred vrati info kotička Galerije Škuc. Vrata nimajo praga, vendar se pojavi stopnica znotraj.

V Galerijo Škuc vodita dva vhoda. levo od vrat v info kotiček so še ena vrata direktno v Galerijo Škuc, ki pa imajo betonski prag oziroma stopnico.

Opis poti od avtobusne postaje Gornji trg do Galerije Škuc, Stari trg 21:

Ob izstopu iz avtobusa, v smeri center, greš naravnost do zgradbe in nato desno ob njej. Hodiš po asfaltu.
Ovire na poti so smetnjaki, terasa ob robu zgradbe na pločniku in desno od pločnika, cvetlični lonci ob robu zgradbe na pločniku.

Na koncu zgradbe zaviješ levo. Slediš zgradbi naravnost, desno, naravnost, levo, naravnost.
Prideš do kockaste ceste. Nadaljuješ pot naravnost in slediš smer ob stavbi po pločniku. Vstopiš v cono za pešce.
Slediš stavbi in prideš do slaščičarne, ki ima teraso na desni strani ob pločniku. Ko se terasa konča, zaviješ desno.
Prečkaš ulico in si pred vrati info kotička Galerije Škuc. Vrata nimajo praga, vendar se pojavi stopnica znotraj.
V Galerijo Škuc vodita dva vhoda. levo od vrat v info kotiček so še ena vrata direktno v Galerijo Škuc, ki pa imajo betonski prag oziroma stopnico. 

Nazaj